Üdvözöllek weboldalamon! 

Pontosan emlékszem a napra, amikor rájöttem, több van bennem, mint egy gyógyszerész. Akkoriban egy kutatólabornak voltam az üzletfejlesztési vezetője, és rengeteget utazgattam. Lenyűgözött, ahogy a mediterrán területeken élő nők és férfiak energikusan, jókedvűen élik az életüket bőven 50 év felett is. Elgondolkoztam, hogy nálunk vajon miért nem látom megvalósulni ezt? Mert az egészség megőrzése sokkal inkább hozzáállás kérdése, mint a GDP kérdése. Aztán, ahogy jobban beleástam magam a témába rájöttem, hogy nagyobb a gond a fiatalok körében, mint először gondoltam.

A baráti körömből egyre többen jöttek hozzám, hogy én hogyan élek a PCOS-sel, mert náluk is diagnosztizálták. Hogy lehet az, hogy könnyen teherbe tudtam esni, jók a vércukor eredményeim, és hogyan küzdök meg a magasabb tesztoszteron szinttel? Mire észbe kaptam már szívügyem lett a PCOS életmód, és amit én elsajátítottam hosszú évek alatt szerettem volna átadni másoknak is. 19 éves koromban mondták ki, hogy PCOS-sel küzdök, az okozza a tüneteimet. Biztattak, hogy ha nehezebben is, de lehet gyermekem, HA mindenre odafigyelek, HA megtanulom, hogyan éljek PCOS-sel, HA időben lépek. Csak éppen a módszert nem mondta el senki.

Kutatómunka volt a javából, az egyetemi éveim alatt. Akkoriban, amikor a Debreceni Egyetemen gyógyszerészetet tanultam könnyen hozzáfértem a külföldi tudományos cikkekhez, ez nagy segítség volt, de a "házi feladatomat" nekem kellett elvégezni. Megküzdöttem minden lépcsővel, a kétségbeeséstől, a kimerülésig, az orvosi vizsgálatoktól a teljes életmódváltásig mindennel. Több, mint 20 év telt el. A helyzet nem lett jobba a világban, egyre többen küzdenek PCOS-sel, és hormonális eltérésekkel. Hashimoto, Pajzsmirigy alulműködés, Endometriózis, Inzulinrezisztencia és ezek esetleges kombinácója.

Odáig vitt az utam, hogy belevetettem magam az újabb tanulásba, hogy egyre hatékonyabban tudjak segíteni a nőknek, akik ezek miatt nem tudnak teherbe esni. Beiratkoztam a dietetika szakra, visszaültem az iskolapadba, hogy immáron a táplálkozástudományok legmagasabb szintjén tudjak segíteni a gyermekekre vágyó nőknek. Endokrinológusok, nőgyógyászok segítségével olyan programokat sikerült kidolgozni, ahol egyrészt a tudást szeretném átadni, másrészt a HOGYAN kérdéseket megválaszolni. Rájöttem, hogy a kettő együtt működik jól. Csak akkor lehetsz benne elég sikeres, ha TUDOD, HOGY MIT MIÉRT CSINÁLUNK, ÉS HOGYAN LEHET JÓL CSINÁLNI.

Komplexen gondolkozom, hogy folyamatosan használható tudást kaphass, amit akkor is tudsz használni, amikor 12 hét után már nem fogom a kezed. De addig folyamatosan ott vagyok, és támogatlak.Tanulmányaim: 


2006- Gyógyszerész Diploma, Debreceni Egyetem

2008- Gyógyszerhatástan szakvizsga Debreceni Egyetem

2016- Sporttáplálkozás tanácsadó- IWI, Nemzetközi Fitnessiskola

2020- Hormonális Tanácsadó

2022- Nutrition Specialist Certificate


Miben segíthetek számodra?

Babaváró Hormonális Rendrakás

PCOS Életmód kialakítása


Hormonális Rendrakás Táborok