Jelentkezés Díjmentes konzultációra

Mire számíts a konzultáción?

A ...........

Néhány gondolat tőlem

1935-ben, lassan 90 éve Stein és Leventhal először írta le a kórképet, amiben a policisztás ováriumot összefüggésbe hozták a kimaradozó menstruációval. Akkor még nem is tudták, hogy mennyire mély a nyúl ürege. Lavina indult el.

Előző évben, 1934 november 1-én (milyen meglepő, hogy a névnapomat is akkor tartom) pedzegették a témát egy nőgyógyászati találkozón, de a cikk kicsit később jött ki.

Csak hogy megértsük a nyúl üregét.

A PCOS-ről ma már tudjuk, hogy egy komplex endokrinológiai tünetegyüttes, mely súlyos szövődményeket okozhat a nőkben, ha nincs az életmód megfelelően beállítva. A helyzetet bonyolítja, hogy több tucat gén és a környezeti tényezők együtt határozzák meg a kialakulását, és a PCOS-sel diagnosztizált nők száma drasztikusan emelkedik a nyugati országokban.

Míg 30 évvel ezelőtt 1:15 volt a gyakorisága, 10 évvel ezelőtt már 1:10 volt az aránya fogamzóképes nők körében, ma pedig ez egyes adatok szerint elérheti az 1:8-9 arányt is akár.

1950-2000 között már 8000 cikket közöltek le a témában, azonban 2000-2015 között ez már több, mint 20.000 cikkszámra ugrott fel.

A PCOS Tudatosságnak ma már saját hónapja van, Szeptember. Igen, a szülinapom hónapja.

És igen. Lehet tünetmentesen is élni, gyermeket szülni, csak figyelni kell.

Ahogy egy szlogen mondja: Én is 1 vagyok a 10-ből, és most már 20 év tapasztalattal, számtalan szakirodalommal, lassan 2 egészségügyi diplomával és a 11.000 fős csoportommal a hátam mögött én segítek másoknak hogy megtanulják, hogyan éljenek teljes életet.

Havonta több pozitív terhességi teszt fényképet kapok tőletek, és akkor érzem igazán, hogy minden tanulás, minden befektetett energia megérte. Van az úgy, hogy az ember megtalálja a célját az életben és ennél többet szerintem szakmailag nem is kell kérni.

Köszönöm a bizalmatokat, és veletek együtt szurkolok nektek és örülök a sikereiteknek.