PCOS: Mi történik, ha nem kezdesz el időben foglalkozni vele?

Ingyenes Webinár Dr. Semjéni Mariannal

2024.05.04 (szombat), 18 óra

Kerüld el a visszafordíthatatlan egészségügyi problémákat és tarts velem!

A webináron szó lesz...

A webináriumon szeretném, ha tiszta képet kaphatnál arról, hogy miért nem jó taktika az, ha enyhe tüneteknél nem kezdesz el foglalkozni a PCOS-sel.

Ellenben miért jó, ha igen, és mit nyerhetsz vele. Hozok 5 olyan területet, amiről mindenképpen jó, ha tisztán beszélünk, hogy ne kelljen akkor aggódnod, amikor már esetleg több a tüneted, vagy épp kisbabát szeretnél.

1.) Az ideális testsúlyod elérésének a fontossága

2.) A felborult menstruációd egyensúlyba hozása a hormonok rendezésével

3.) A meddőség elkerülése

4.) Az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség elkerülése

5.) A szív- és érrendszer védelme

Ha úgy érzed Neked is fontos az egészséged és elszeretnéd kerülni az egyre súlyosabb problémákat, tarts velem, itt a lehetőség.

Jelentkezz most!

Az előadás díjmentes, de regisztrációhoz kötött!

Tarts velem és megosztom azokat a megoldásokat, amik a gyakorlatban is működnek és elkerülhetőek az esetleges súlyosabb problémák.

Mi lehet az oka annak, hogy a PCOS a női meddőség körülbelül 70%-ért felelős?

Hogy lehet ez ilyen magas arány?

A leggyakoribb női endokrin szindróma milliók életét keseríti meg, és sokszor csak akkor szembesülünk vele, amikor kiderül, hogy nem lehet gyermekünk. Legalábbis így, ezzel a hormonális háttérrel nem.

A sokkoló számadatok mögött viszont valós félelmek, emberi sorsok és vágyakozó nők milliói vannak.

Az egyik legnagyobb dolog a gyermekvállalás, és ha PCOS-ed van, szeretném, ha tudnád, hogy igenis van megoldás, és van remény.

Ahogy nekem is, és más mentoráltamnak is, úgy neked is sikerülhet helyrerakni a hormonális hátteredet, hogy készen állj a gyermekvállalásra.

Mikor és hol lesz a webinár?

2024. május 4-én (szombat) 18 órától kezdünk, mely Online kereteken belül történik. A jelentkezést követően emailben értesítünk a részletekről.

Kivel találkozol a webináriumon?

Néhány gondolat tőlem

1935-ben, lassan 90 éve Stein és Leventhal először írta le a kórképet, amiben a policisztás ováriumot összefüggésbe hozták a kimaradozó menstruációval. Akkor még nem is tudták, hogy mennyire mély a nyúl ürege. Lavina indult el.

Előző évben, 1934 november 1-én (milyen meglepő, hogy a névnapomat is akkor tartom) pedzegették a témát egy nőgyógyászati találkozón, de a cikk kicsit később jött ki.

Csak hogy megértsük a nyúl üregét.

A PCOS-ről ma már tudjuk, hogy egy komplex endokrinológiai tünetegyüttes, mely súlyos szövődményeket okozhat a nőkben, ha nincs az életmód megfelelően beállítva. A helyzetet bonyolítja, hogy több tucat gén és a környezeti tényezők együtt határozzák meg a kialakulását, és a PCOS-sel diagnosztizált nők száma drasztikusan emelkedik a nyugati országokban.

Míg 30 évvel ezelőtt 1:15 volt a gyakorisága, 10 évvel ezelőtt már 1:10 volt az aránya fogamzóképes nők körében, ma pedig ez egyes adatok szerint elérheti az 1:8-9 arányt is akár.

1950-2000 között már 8000 cikket közöltek le a témában, azonban 2000-2015 között ez már több, mint 20.000 cikkszámra ugrott fel.

A PCOS Tudatosságnak ma már saját hónapja van, Szeptember. Igen, a szülinapom hónapja.

És igen. Lehet tünetmentesen is élni, gyermeket szülni, csak figyelni kell.

Ahogy egy szlogen mondja: Én is 1 vagyok a 10-ből, és most már 20 év tapasztalattal, számtalan szakirodalommal, lassan 2 egészségügyi diplomával és a 11.000 fős csoportommal a hátam mögött én segítek másoknak hogy megtanulják, hogyan éljenek teljes életet.

Havonta több pozitív terhességi teszt fényképet kapok tőletek, és akkor érzem igazán, hogy minden tanulás, minden befektetett energia megérte. Van az úgy, hogy az ember megtalálja a célját az életben és ennél többet szerintem szakmailag nem is kell kérni.

Köszönöm a bizalmatokat, és veletek együtt szurkolok nektek és örülök a sikereiteknek.