Szakmai Életút

2023.07.10

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzak nektek! Dr. Semjéni Mariann vagyok, egy lelkes tréner és coach, aki elkötelezett amellett, hogy segítsen az embereknek az egészségük javításában. 

2006-ban végeztem a Debreceni Egyetemen Gyógyszerésztudományi Karán, majd 2018-ban Gyógyszerhatástan szakvizsgát tettem. Azóta folyamatosan azon dolgozom, hogy a tudományos eredményeket a mindennapi életben is gyakorlatba ültethessem. 

Az egészségügyi terület mindig is vonzott, mert hiszek abban, hogy az információk és az eredmények gyakorlati hasznát kell hozzáadnunk az életünkhöz. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy tudatosan és egészségesen éljen.

Számos területen szeretem tapasztalatot: a rákkutatásban, a gyógyszeriparban és a képalkotó diagnosztikai laboratóriumban is dolgoztam. Ezek a tapasztalatok arra motiváltak, hogy olyan módszereket fejlesszek ki, amelyekkel a tudományt átültetve a gyakorlatba, közérthetően és hatékonyan segíthetek az embereknek. 

2018-ban tréneri és coach végzettséget szereztem, ami lehetővé teszi számomra, hogy a tudásomat gyakorlati segítséggé alakítsam. 

2021-ben pedig végre elkezdtem valóra váltani az egyik legnagyobb álmom, és beiratkoztam a Debreceni Egyetemen Dietetika szakra, ahol immár végzős hallgatóként tanulok, és a megszerzett tudásomat a gyógyszerészi gyakorlattal ötvözve segítek az embereknek tanulni, fejlődni és javítani az egészségi állapotukon.

Az egyik legnagyobb szakmai szenvedélyem a hormonális rendellenességek dietoterápiája, különösen a PCOS és az inzulinrezisztencia területe. Én magam is személyesen találkoztam ezekkel a kihívásokkal, ezért mindent megteszek azért, hogy másoknak segítsek ezen az úton. 

Az elmúlt évek során már több ezer nőnek adtam tanácsokat és segítettem elérni céljaikat. Legyen szó a meddőség elkerüléséről, a hormonális egyensúly helyreállításáról vagy a testsúlymenedzsmentről, mindig itt vagyok, hogy támogassalak. 

Hiszem, hogy mindenki megérdemli az egészséges és boldog életet. A minőségi életmód nem csak egy cél, hanem egy hozzáállás kérdése. Én segítek nektek megtanulni, hogyan irányítsátok az egészségeteket és hogyan érjétek el a legjobb eredményeket.